Gevouwen Ralph Lauren Polo-shirts in verschillende kleuren

Zo zorgt u voor uw Polo-shirt

Ons iconisch Polo-shirt is sinds 1972 een internationale trendsetter. Leer hoe u dit smart-casual kledingstuk verzorgt, zodat u er gedurende de seizoenen het meeste plezier van hebt – of u nu hebt gekozen voor een klassiek RL-design of een ontwerp uit een exclusieve capsule.

{{SNAV_BUTTON_HANDLE}}

Het Polo-shirt van Ralph Lauren is een tijdloze garderobe-essential dat wordt geprezen om zijn grenzeloze veelzijdigheid en iconische Pony-insignes. Deze Amerikaanse standaard verovert al sinds 1972 de harten van stijlzoekers met zijn verleidelijke kleurenpalet, opvallende patronen en grafische prints op hoogwaardige stoffen zoals katoen en kasjmier.

Hoewel het Polo-shirt van Ralph Lauren algemeen wordt beschouwd als een onmisbaar item dat geschikt is om op zichzelf te dragen, is er nog steeds zorg voor nodig om het in topconditie te houden. In onze gids hieronder leest u hoe u onze cultklassieker wast, droogt, strijkt en opvouwt, zodat u zo lang mogelijk plezier hebt van uw investering.

Het Polo-shirt wassen

Bent u op zoek naar de beste manier om uw Ralph Lauren Polo-shirt te wassen? Dat kan niet misgaan, als u zich aan de wasvoorschriften houdt. Hoewel de meeste van onze Polo-shirts in de wasmachine kunnen, vereisen sommige, gemaakt van delicate stoffen zoals kasjmier of zijde, wat extra zorg (zoals handwas of een bezoekje aan de stomerij).

Als u een wasmachine gebruikt, stel deze dan in op een lagere temperatuur, keer uw Polo-shirt binnenstebuiten om knopen, kralen of borduursels te beschermen en doe de kraag omhoog om opkrullen te voorkomen. Zorg ervoor dat u kledingstukken met vergelijkbare kleuren sorteert (was bijvoorbeeld uw witte Origin Polo niet met ons felrode jersey T-shirt met ronde hals of onze katoenen trui met kwartrits).

Controleer de labels

Kijk op het label van uw Ralph Lauren Polo-shirt voor specifieke wasvoorschriften (items van katoen, linnen, zijde, kasjmier en polyestermixen kunnen verschillende wasvoorschriften hebben).

Selecteer de juiste instelling

Wanneer stoffen worden blootgesteld aan hoge temperaturen tijdens het wassen, kunnen ze vervormen. Stel uw machine in op een lage temperatuur (en een fijnwasprogramma) om krimp te voorkomen.

Houd rekening met kleur

Was verschillende kleuren niet met elkaar (houd bijvoorbeeld lichte Polo-shirts gescheiden van rood, zwart, paars en marineblauw) om afgeven van de kleur te voorkomen.

Geschikt wasmiddel

Investeer in een hoogwaardig wasmiddel dat zacht is voor stoffen en geschikt is om op lagere temperaturen te wassen. Voor kasjmier Polo-shirts kiest u het beste een speciaal wasmiddel dat is ontwikkeld voor dit type wol (babyshampoo werkt doorgaans ook goed).

Close-up van een groen Ralph Lauren Polo-shirt met de kraag en het label
Diverse Ralph Lauren Polo-shirts in verschillende kleuren, hangend aan een waslijn

Het Polo-shirt drogen

Wat is de beste manier om Polo-shirts te drogen zonder dat ze krimpen? Het belangrijkste is om ze nooit in de droogtrommel te drogen. Hang uw katoenen Polo-shirt in plaats daarvan op een gewatteerde hanger en laat het op natuurlijke wijze drogen (bij voorkeur in een zacht briesje, uit de buurt van fel zonlicht).

Voor delicate stoffen, zoals kasjmier en zijde, legt u het kledingstuk op een vlakke ondergrond (of beter nog, bergt u het op in een droogkast) zodat het zijn vorm behoudt. Sommige Polo-shirts mogen alleen chemisch gereinigd worden, dus controleer altijd het label.

Controleer de labels

Controleer het label van uw Ralph Lauren Polo-shirt voor specifieke drooginstructies. Voor verschillende Polo-shirts gelden uiteenlopende aanbevelingen, afhankelijk van het type stof en/of speciale versieringen.

Opties voor drogen aan de lucht

Drogen aan de lucht is de methode om kleding op natuurlijke wijze te drogen, of dat nu op een hanger aan een waslijn is of in een droogkast. Onze 100% katoenen Polo-shirts kunnen worden opgehangen om te drogen, maar delicate stoffen zoals kasjmier moeten liggend worden gedroogd.

Machinedrogen

Polo-shirts zijn weliswaar robuust, maar ze kunnen krimpen als ze aan bepaalde temperaturen worden blootgesteld. Daarom is het altijd het beste om wasdrogers te vermijden en ze in plaats daarvan aan de lucht te drogen.

Het Polo-shirt strijken

Zoals elk kledingstuk kunnen Ralph Lauren Polo-shirts hun nieuwigheid naarmate ze ouder worden verliezen – ze gaan bobbelen en pillen als de vezels uitrekken door de wrijving van het dragen, en verliezen hun vorm. Door een Polo-shirt te strijken voorkomt u het omkrullen van de kraag, terwijl het kreuk- en vouwvrij blijft en de uitstraling in zijn algemeenheid behouden blijft.

Selecteer de juiste instellingen

Hoewel veel van onze Polo-shirts zijn gemaakt van 100% katoen, zijn andere gemaakt van meer tactiele stoffen. Ongeacht de stof raden we u aan om uw strijkijzer op een lagere temperatuur te zetten en het kledingstuk binnenstebuiten te draaien om de knopen te beschermen, de kleur te behouden en kwaliteitsverlies en schade te voorkomen.

Voor- en achterkant

Leg het binnenstebuiten gedraaide Polo-shirt op een strijkplank en zorg ervoor dat er geen kreukels en vouwen in zitten. Strijk het shirt van boven naar onder, waarbij u om de knopen en insignes heen beweegt. Ga daarna verder met de mouwen.

Kraag

De beste manier om de kraag van een Polo-shirt te strijken, is om in het midden te beginnen en met het strijkijzer vervolgens in een snelle diagonale beweging naar de randen toe te werken, waarbij u de stoomfunctie gebruikt voor wat extra vocht. Draai de kraag om en strijk de andere kant, herhaal dezelfde stappen als hiervoor.

Ralph Lauren Polo-shirt met de nadruk op het geborduurde logo
Stapel gevouwen pastelkleurige Ralph Lauren Polo-shirts met het geborduurde logo

Het Polo-shirt opvouwen

Hoe u een Polo-shirt vouwt en op de juiste manier opbergt, is net zo belangrijk als de manier waarop u het wast, droogt en strijkt. In plaats van kleerhangers te gebruiken (waardoor het kledingstuk kan vervormen), kunt u uw Polo-shirt het beste opvouwen voordat u het opbergt tegen vocht en zonlicht, zodat het zijn vorm behoudt.

Plat leggen

Nadat u de knopen hebt vastgemaakt, legt u uw Polo-shirt van Ralph Lauren met de voorkant naar beneden op een vlakke, droge ondergrond. Zorg ervoor dat u eventuele vouwen of kreukels gladstrijkt om te voorkomen dat u het kledingstuk opnieuw moet strijken.

Vouw de mouwen naar binnen

Neem een mouw en vouw deze voorzichtig naar het midden van het shirt, zodat deze op één lijn ligt met de kraag. Herhaal dit voor de andere kant zodat het kledingstuk symmetrisch is.

Vouw de onderkant naar boven

Vouw uw Polo-shirt verticaal dubbel zodat de kraag de rand van de onderste zoom raakt. Uw Polo-shirt moet op een rechthoek lijken (die precies in een lade of opbergbak past).